„Здраво Млади“ #5 – фото галерија
Здраво Млади - 7ми јуни, 2015

На Здраво Млади се доаѓа со добра мисла и насмевка на лице. Започна точно на пладне, а заврши после полноќ. Младинскиот културен Центар и годинава беше домаќин на петото издание на Фествалот за нова музика. Музичките изведувачи беа следните: Lepi Xhoni, Surtukler, RIB, TI, Conquering Lion, DJ Moodswinger & KIR, Vlasta Popic,  Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp, Artan Lili, METZ, Prinzhorn Dance School, Bernays Propaganda, Gonjasufi.

Фотографии: Кочо Сотировски

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.