Темни и осамени патишта низ светот

Немаше каде да се оди, освен секаде“.

Jack Kerouac

Кога мотото на еден фотограф е „да се изгубите е половина од забавата“, резултатот може да бидат вакви таинствени и силни фотографии. Фотографскта серија на темни и осамени патишта низ светот е дело на Andy Lee, човекот кој патувајќи ги улови овие убави и на некој начин, мистериозни пејзажи.

road-landscape-photography-andy-lee-1 road-landscape-photography-andy-lee-2 road-landscape-photography-andy-lee-3 road-landscape-photography-andy-lee-4 road-landscape-photography-andy-lee-5 road-landscape-photography-andy-lee-6 road-landscape-photography-andy-lee-7 road-landscape-photography-andy-lee-8 road-landscape-photography-andy-lee-10 road-landscape-photography-andy-lee-11 road-landscape-photography-andy-lee-12 road-landscape-photography-andy-lee-13

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.