Најлудата лулашка во светот

Во потрага по адреналин, љубителите на екстремните спортови постојано смислуваат нешто ново. Оваа луда лулашка е нешто што  го крева адреналинот и ги одушевува сите авантуристи.

Поставена е на 2600 метри надморска висина. Се наоѓа во Еквадор и иако падот од неа би значел дефинитивна смрт, лулањето со совршен поглед на планини, над провалија, ги мами луѓето ширум светот тоа да го доживеат.

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.