Сепултура во Скопје!

Бразилските легенди конечно во Скопје!

На 9-ти јуни, во Младинскиот Културен Центар (МКЦ), ќе имаме можност да видиме еден од музичките состави кои во периодот на 90-ти го обликуваа модерниот агресивен, брз и тежок металски звук. Со богата дискографија зад своето име, се уште се водечка сила на свестската метал сцена. 

Цената на картите кои се во ограничен број, до 8-ми јуни, ќе изнесува 900 денари, додека пак на денот на концертот – 1100 денари. Картите во продажба, можат да се најдат во: Кафе Браво ( ТЦ Буњаковец ) и на билетарата во Младниски Културен Центар ( МКЦ).

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.