Сепултура: 9-ти јуни, МКЦ Скопје – концертна галерија

Sepultura_logo

Уште еден одличен пример за тоа како некои музички состави не остаруваат, туку прераснуваат во класика. Треш металските легенди, настапуваа пред полна сала во Младинскиот Културен Центар, пред публика со голема желба да го проследи концертот. И покрај разнишаната историја и нивните промени во составот, Sepultura го има обезбедено своето место како одличен, класичен, метал бенд. Се чини како најдобрите години да се сеуште пред нив. 

Фотографии: Радмила Бошкова

IMG_1005

 

 

 

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.