Последни подготовки за Таксират #16

Таксират #16: 07-ми декември, 2014 година, Метрополис Арена

Местото каде музиката ги разурнува границите и каде неверојатните работи стануваат вообичаени. Извонредна атмосфера и одлично чувство на слобода и пријателство. Изведувачите на годинешниот Таксират #16 се:

Conquering Lion » GBH » Let 3 » Tricky » Bad Copy » Sander Van Doorn » Denis & Denis

Погледнете ја фото-галеријата од последните подготовки на Conquering Lion за фестивалот.

Фотограф: Кочо Сотировски

IMG_9332

 
IMG_9322 IMG_9319 IMG_9299 IMG_9292 IMG_9289 IMG_9284 IMG_9277 IMG_9217 IMG_9198

 

 

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.