Маврово – фото галерија

Маврово…Ова парче земја, на само 107 км одалеченост од Скопје, низ годините станува едно мирно катче каде Скопјани и жителите на околните градови, доаѓаат да одморат глава. Импресиите се подеднакви на кој и да застанал тука – извонредни. Сите велат дека природата е нескротлива, ненаметлива и единствена.

border4

IMG_5743

border3

IMG_5618

border2

IMG_5571

border1

IMG_5478

border4

IMG_5452

border3

IMG_5253

border2

IMG_5734

border1

IMG_5143

border4

IMG_0908

border3

IMG_0845

border2

IMG_0672

border1

IMG_0579

 

Фотографии: Радмила Бошкова

radmilda

 

 

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.