Хари Потер | Календар за 2017 година

Училиштето за мудрости и вештини Никулец во соработка со Министерството за Магијa, ви го претставуваат универзумот на Хари Потер во чија паралелна и фиктивна реалност живее магијата. Хогвартс и суштествата од светот на волшебниците, ги чуваат месеците на новиот календар за 2017 година.

За сите потребни информации поврзани со календарот, не се двоумете и запрашајте ја секретарката на нашето училиште, г-ѓа Пандора Прут: pandora.prut@nikulec.com, или контактирајте нé на Nikulec Pop-up Store.

Ѕиден календар  |  Димензии: 14,85cm x 42cm

 

Деск Календар  |  Формат: А5
Обработка: Радмила Бошкова

radmildabelocrna

 

 

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.