Добредојде во училиштето за вештини и мудрости - „Никулец“.

 

Истражуваме, вистински им се восхитуваме на сведоштвата, магиите и мистериите и учиме од најдобрите.

Училишниот РАЗГЛАС секојдневно одекнува низ училишните холови и училници, информирајќи ги учениците за часовите и предавањата на професорите и за сите останати новости.

Училишниот РАСПОРЕД го има централното место во училишниот хол и е главен информатиор за текот на часовите и предавањата на професорите.

Училиштето „Никулец“ е изградено од најдобрите директори и професори на сите времиња. Во училишниот ЛЕГЕНДАРИУМ ги откриваме нивните необични и изненадувачки приказни.

Училишната СЕКРЕТАРКА, г-ѓа Пандора Прут, е првата секретарка во училиштето. Доколку имате нешто нејасно обратете и' се - таа ги има одговори.

Ова не е прилика за долги говори, затоа истражувајте, замислувајте, смејте се, споделете, создавајте, учете,  напредувајте!

open close

Галерија

Хари Потер | Календар за 2017 година
Хари Потер | Календар за 2017 година

Училиштето за мудрости и вештини Никулец во соработка со Министерството за Магијa, ви го претставуваат универзумот на Хари Потер во...

„Носталгија (том 1)“ – галерија на фотографии
Comments Off on „Носталгија (том 1)“ – галерија на фотографии
„Носталгија (том 1)“ – галерија на фотографии

„Враќањето на носталгијата, копнеењето за уште една непозната земја, стануваше особено силно во пролет.“ Владимир Набоков, „Мери“ Токму тоа и...

Заврши несекојдневно позитивниот Таксират 17! (фото галерија)
Comments Off on Заврши несекојдневно позитивниот Таксират 17! (фото галерија)
Заврши несекојдневно позитивниот Таксират 17! (фото галерија)

Со одржувањето на главната вечер, на 7-ми декември во Метрополис Арена во Скопје беше официјално затворено 17-тото издание на Таксират...

Рундек Карго Трио: Пат околу светот во два часа (фото галерија)
Comments Off on Рундек Карго Трио: Пат околу светот во два часа (фото галерија)
Рундек Карго Трио: Пат околу светот во два часа (фото галерија)

Интересно е колку пати еден вешт и искусен музичар е во состојба да го промени својот музички пристап, а во...

Лузер Фест 2015 – галерија на фотографии
Лузер Фест 2015 – галерија на фотографии

Едно од најголемите задоволства на Таксират Фестивал годинава дефинитивно дојде со огромниот број на пријавени бендови за годинашното издание на...

Д Фестивал – сè беше најубаво (фото галерија)
Д Фестивал – сè беше најубаво (фото галерија)

Луѓето можеби најдобро ги откриваме и запознаваме на фестивал. Различни профили на луѓе и возрасти и триесетина артисти кои ја скроија идеалната...

Галерија од Конкурсот за најдобра фотографија, во Вес Андерсон концепт
Comments Off on Галерија од Конкурсот за најдобра фотографија, во Вес Андерсон концепт
Галерија од Конкурсот за најдобра фотографија, во Вес Андерсон концепт

Училиштето за мудрости и вештини – Никулец, ви ги претставува фотографиите од учесниците на „Конкурсот за најдобра фотографија во Вес Андерсон...

Фотографии: Мариго Антов
Comments Off on Фотографии: Мариго Антов
Фотографии: Мариго Антов

Која е основната задача на фотографијата?  Да го испрашува фотографот за неговата слобода и да ги истражува неговите обиди во...

Њујоршкото метро во 1946, фотографирано од 17-годишниот Стенли Кјубрик
Comments Off on Њујоршкото метро во 1946, фотографирано од 17-годишниот Стенли Кјубрик
Њујоршкото метро во 1946, фотографирано од 17-годишниот Стенли Кјубрик

Каков бил животот во САД во 1946 година? Овие фотографии на 17-годишниот Стенли Кјубрик, ни овозможуваат мал поглед во секојдневниот...

Изолирани куќи
Изолирани куќи

Веројатно сите понекогаш сакаме да побегнеме од бучавата на градот, барајќи малку мир и тишина. Ова се некои од најизолираните...

Акробатски танцувач и распрснат прав, замрзнати во времето…
Comments Off on Акробатски танцувач и распрснат прав, замрзнати во времето…
Акробатски танцувач и распрснат прав, замрзнати во времето…

Одвреме-навреме, се случува да се воодушевиме од некоја рекламна кампања направена како вистинско уметничко дело. Таков е случајот со кампањата...

20 Неверојатни места кои ја одбележаа 2014 година – ДЕЛ 2
Камуфлажа, Автопортрети
Камуфлажа, Автопортрети

„Somewear’’ се серија на автопортрети кои се борат со идејата на идентитетот, создадени од аргентинската модна фотографка Lucia Fainzilber.  За...

20 Неверојатни места кои ја одбележаа 2014 година – ДЕЛ 1
20 Неверојатни места кои ја одбележаа 2014 година – ДЕЛ 1

AI PIOPPI  – Детско игралиште  – Тревисо, Италија 40 годишен животен проект на еден човек чија креативност и имагинација создале приватно...

Последни подготовки за Таксират #16
Comments Off on Последни подготовки за Таксират #16
Последни подготовки за Таксират #16

Таксират #16: 07-ми декември, 2014 година, Метрополис Арена Местото каде музиката ги разурнува границите и каде неверојатните работи стануваат вообичаени. Извонредна...