Галерија од Конкурсот за најдобра фотографија, во Вес Андерсон концепт

Училиштето за мудрости и вештини – Никулец, ви ги претставува фотографиите од учесниците на „Конкурсот за најдобра фотографија во Вес Андерсон концепт“. Решенијата на авторите на фотографиите за енигматската режисерска естетика на Вес Андерсон – пастелите, боите, симетријата и смелите текстури, се извонредни.

Учесниците на Конкурсот се следните:

novosouchesnici

Победник на Конкурсот е Весна Тирицовска. Меѓу петте финалисти, беа фотографиите на Леа Линин, Јана Гарванлиева, Ирма Велковска и Илина Цветкова.

sajtvesna sajtlea sajtjana sajtirma sajtilina sajtsofi sajtmimoza sajtvladimir sajtdamjan sajtmarigo sajtgorgi sajtaneta sajtslavica sajtsofijastojkovska sajttosi sajtmence sajtsane sajtanita

 Фотографијата е начин на набљудување. Има малку врска со нештата кои ги забележуваме, а многу со начинот на кој ги гледаме.

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.