Dog Eat Dog низ фотографии – Скопје,15ти мај, МКЦ

Dog Eat Dog – музичкиот состав кој не се откажува и продолжува да го прави она што најдобро го умее – настап во живо. За некои луѓе чудно име, за други неочекувана сензација, но за посетителите на нивниот концерт во МКЦ – многу голема приказна.

If you come correct and your vibes are true
Peace to your crew
We’re looking out for you

dogedog5

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.