Д Фестивал – сè беше најубаво (фото галерија)

Луѓето можеби најдобро ги откриваме и запознаваме на фестивал. Различни профили на луѓе и возрасти и триесетина артисти кои ја скроија идеалната 3-дневна програма, се претопија на Д Фестивал – турбината на позитивниот амбиент. Дојран беше епицентарот на извонредна фестивалска среќа – искрена атмосфера која ретко се гледа, раце кренати во воздух и мал милион спомени за постојано прераскажување.

Д Фестивал - Ден 1.
 Д Фестивал - Ден 2.
Д Фестивал - Ден 3.
Фотографии: Кочо Сотировски

kokito

Никулец

Ако барем малку за него сте слушнале, а да се слушне има толку многу, за секаква извондредна приказна сте спремни. Висок старец со светлно сини очи, со ситни очила поткачени на поткривениот нос, долга, златникава брада педантно потпикната во појасот и задреманиот був Лазар на рамото. А на ликот – годините и мудроста, отцртани. Оној кој велел дека различните навики ништо не значат. Кој свои истомисленици собрал за училиште со отворени срца да создаде кое денес името негово го носи.