ГАЛЕРИЈА

НАУКА

КУЛТУРА

ЖИВ СВЕТ

РЕПЕРТОАР

СПОРТ

Скриените џинови низ дивината на Копенхаген
Скриените џинови низ дивината на Копенхаген

Се викам Томас Дамбо и сум дански уметник кој работи со рециклирани материјали. Во изминатите 3 години имам создадено 25...

Björk | Notget – поместување на границата на чудното
Comments Off on Björk | Notget – поместување на границата на чудното
Björk | Notget – поместување на границата на чудното

Позната по создавање на единствени аудио-визуелни искуства, Бјорк го издаде новото видео за „Notget“. Се разбира, виртуелната реалност и уникатноста...

Нордиска верзија на Хари Потер?
Нордиска верзија на Хари Потер?

Британската писателка Ј. К. Роулинг, најави цела низа нови училишта кои постојат во магичниот универзум на Хари Потер. Основани се...