Летање со летачко одело

Летање со летачко одело

Летањето со летачко одело (анг. Wingsuit flying) е спорт кој подразбира летање со човечкото тело низ воздух, со користење на специјален костум за скокање, наречен летачко одело. Ваквиот костум ја дополнува површинската зафатнина на човековото тело, што овозможува значајно да се зголеми подигнувањето при летот. Модерните летачки одела, за прв пат направени во доцните 90-ти, … Continue reading »