Оригиналната филмска музика во „Обликот на Водата“

Оригиналната филмска музика во „Обликот на Водата“

Училишниот оркестар тивко ги штима инструментите во музичкиот хол во подготовки за изведба на музиката од филмот „Обликот на водата“ (The Shape of Water) од композиторот Александар Десплат. Кога Александар Десплат создава музка која потсетува на „олд-скул“ композиција, ги местиме шаторите, седнуваме и слушаме. Тоа е звукот кој го сакаме откако прв пат сме чуле … Continue reading »