Дали Вес Андерсон е дизајнерот на Северна Кореја? Одлучете.

Дали Вес Андерсон е дизајнерот на Северна Кореја? Одлучете.

Кога слушаме за Северна Кореја, обично се работи за широко распространето угнетување, луд врховен водач, огромен, недоизграден хотел во кој никој не престојува. Но, она што не го слушаме е нивното чудно, весело чувство за дизајн и апсолутната посветеност на пастелни бои. Тоа се нештата кои архитектонскиот критичар Oliver Wainwright ги пронајде кога ја обиколи … Continue reading »