Wardruna се враќа со последниот долгоочекуван албум од рунската трилогијата:  Runaljod – Ragnarok

Wardruna се враќа со последниот долгоочекуван албум од рунската трилогијата: Runaljod – Ragnarok

Wardruna - Runaljod – Ragnarok Откако со музиката помогнаа во ширењето и автентичноста на популарната серија Викинзи, откако ги здружија силите со метал составот Enslaved во чест на Норвешка, од каде произлезе феноменалниот проект Skuggsjá, откако учествуваа во создавањето на фестивалот London by Norse кој привлече илјадници приврзаници на нордиската култура во март годинава и по два, … Continue reading »