Of Monsters and Men: неконтролиранa радост, но мрак на хоризонтот

Of Monsters and Men: неконтролиранa радост, но мрак на хоризонтот

Во Исланд, елфови живеаат во планините. Ги нарекуваат „huldufólk“, или „скриени луѓе“. Гитаристот Ragnar “Raggi” Þórhallsson од музичкиот состав Of Monsters and Men,  на прашање за елфовите, вели: Елфовите се наш начин да ја заштитиме природата, бидејќи луѓето се способни да уништат прекрасни места. Затоа се вели: „Има елфови кои живеат во планинава и доколку … Continue reading »