Wardruna се враќа со последниот долгоочекуван албум од рунската трилогијата:  Runaljod – Ragnarok

Wardruna се враќа со последниот долгоочекуван албум од рунската трилогијата: Runaljod – Ragnarok

Wardruna - Runaljod – Ragnarok Откако со музиката помогнаа во ширењето и автентичноста на популарната серија Викинзи, откако ги здружија силите со метал составот Enslaved во чест на Норвешка, од каде произлезе феноменалниот проект Skuggsjá, откако учествуваа во создавањето на фестивалот London by Norse кој привлече илјадници приврзаници на нордиската култура во март годинава и по два, … Continue reading »
Skuggsjá

Skuggsjá

Skuggsjá е музички состав, кој ги има сите предиспозиции да стане вашиот нов омилен норвешки бенд. Skuggsjá - Vitkispá Творци на бендот се Einar Selvik (Wardruna) и Ivar Bjørnson (Enslaved), музичари кои добро знаат што да прават со традиционалните нордиски звуци. Проектот ги вклучува и останатите членови на овие музички состави: Grutle Kjellson – вокал и … Continue reading »