Последни подготовки за Таксират #16

Последни подготовки за Таксират #16

Таксират #16: 07-ми декември, 2014 година, Метрополис Арена Местото каде музиката ги разурнува границите и каде неверојатните работи стануваат вообичаени. Извонредна атмосфера и одлично чувство на слобода и пријателство. Изведувачите на годинешниот Таксират #16 се: Conquering Lion » GBH » Let 3 » Tricky » Bad Copy » Sander Van Doorn » Denis & Denis Погледнете ја фото-галеријата од последните подготовки на Conquering Lion за фестивалот. Фотограф: Кочо Сотировски      
Conquering Lion во живо на Канал 103

Conquering Lion во живо на Канал 103

Недела, 19 јануари, 22 часот  :::: Оваа недела во рамките на радио серијалот Ако никој не свири, во живо на Стотројка ќе настапи тетовскиот реге колектив Conquering Lion. Conquering Lion е реге/даб бенд од Тетово, кој своето творештво го започнува во април 2007. Во октомври 2009 бендот го издава својот прв албум едноставно насловен како … Continue reading »