„Некои девојки“ – нова домашна компилација

„Некои девојки“ – нова домашна компилација

Македонската алтернативна музичка сцена деновиве со уште едно пријатно изненадување. Станува збор за новата музичка компилација во издание на Ако никој не свири и Младински Културен Центар – Скопје, симболично насловена „Некои девојки“. Промоцијата на истата е закажана за сабота, 22 март, 2014 година. На компилацијата се поместени 15 композиции од домашни артистки и групи … Continue reading »
Македонскиот викенд на Канал 103

Македонскиот викенд на Канал 103

Изминатиов викенд на Канал 103 се славеше македонската музика. Музичките соработници на радиото избраа албум и песна за 2013 година. Следењето на програмата беше вистинско уживање. Викендот започна со преглед на досегашните избори, од 2005 наваму и продолжи со одлично сработениот портрет на Драган Ѓаконовски – Шпато. Александар Гавровски ни го презентираше ликот и делото … Continue reading »