Велигденски острови

Велигденски острови

Сигурно сте посакале да одите на крстарење на некој далечен остров? Ако е така, тогаш запловете длабоко во својата фантазија кон полинезискиот остров кој се наоѓа на југоисточниот Пацифик. Народното име на островот е Рапа Нуи. Името „Велигденски Остров” потекнува од холандскиот истражувач Јакоб Рогевен, кој е всушност и неговиот прв европски посетител. Тој за … Continue reading »