Кронум: Неверојатната спортска комбинација

Кронум: Неверојатната спортска комбинација

Можеби не се пронаоѓате во фудбалот. Кошарка? Многу здодевно ли? Ватерполо? Рагби? Многу конвенционално за вашите потреби? Добро, ќе може ли да се најде некој кој ќе ги искомбинира сите овие дисциплини во еден супер-луд спорт, со голем, кружен терен со трева, со откачени-специјално дизајнирани мрежи? Што? Кронум? Добредојдовте во Кронум – игра, созадена пред … Continue reading »
Забивање

Забивање

Забивање е вид на кошаркарски шут кој се изведува така што играчот скокнува во воздук и со едната или двете раце го фрла баскетот во обрачот. Овој стандарден шут во играта, носи два поена. Најпознатиот американски израз за забивање е „slam dunk“, а постојат и други интересни изрази како „jam“, „slamalamadingdong “, „wizzle – wozzle … Continue reading »