Што е тоа жив песок?

Што е тоа жив песок?

Луѓето со векови стравувале од живиот песок, затоа што се верувало дека ги вовлекува своите жртви додека целосно не потонат. Но, ова не е точно. Ако некој знае како да постапи кога ќе пропадне во жив песок, тогаш сето тоа воопшто не е опасно. Живиот песок е лесен, растресит песок помешан со вода. Тој на … Continue reading »
Патишта

Патишта

Дали сте знаеле дека Португалија е земјата со најпрометни патишта? Сте знаеле ли дека САД има најдолга мрежа на патишта? Сте чуле ли дека земјата со најгуста мрежа на патишта е Белгија? Првите големи градители на патишта биле Римјаните. Тие патиштата ги граделе за своите војници и гласници. Денес, патните мрежи ги опфаќаат повеќето држави, … Continue reading »