ЦИНИК – Дискусија за антинационализмот на балканот

ЦИНИК – Дискусија за антинационализмот на балканот

На 01. 02.2014 (сабота), со почеток од 18.00 часот, во кафе Менада, во Старата скопска чаршија ќе се одржи дискусија на тема „Антинационализмот на Балканот: теорија и практика“, во организација на ЦИНИК – центар за истражување на национализмот и културата. На настанот ќе земат учество: Чавдар Маринов, историчар и научен соработник во реномираната Ecole Française d’Athénes, автор … Continue reading »