Феникс

Феникс

Дали знаете дека фениксот, според легендите, имал животен век од 500, 1.461 или 12.594 години? Фенискот е симбол на повторно раѓање, на надеж, чест, брак, верба, постојаност, вечност, бесмртност и светлина. Тој го претставува космичкиот оган од кој се создал светот. Феникс е свето митолошко суштество од егитпетската митологија во вид на огнена птица. Фениксот … Continue reading »