Sleet во живо на Канал 103

Sleet во живо на Канал 103

Недела, 8 Јуни. 22 часот Во најновото издание на радио серијалот Ако никој не свири… во глувата соба на Канал 103 концерт ќе одржи македонската хип-хоп артистка Sleet (Слит).  Sleet своите почетоци ги има во 2002 година, а првата песна ја снима во 2008 година. Таа се истакнува како прв женски рап артист со сопствен … Continue reading »
Битбокс

Битбокс

Дали некогаш сте виделе како луѓе изведуваат музички ритмови и тактови, само со помош на нивната уста? Ова создавање на музика, единствено со помош на устата, се нарекува битбокс. Битбокс е вид на усен удирачки инструмент, каде се користат усните, јазикот и гласот. Битбоксот зазема голем дел од модерната хип-хоп култура. Во комплетот со звучните … Continue reading »