Фреди Меркјури: 5 септември 1946 – 24 ноември 1991

Фреди Меркјури: 5 септември 1946 – 24 ноември 1991

„Темпераментниот“ беше зборот кој многумина го користеа за да го опишат Фреди Меркјури. Но, секако недоволен. Фреди, кој почина од СИДА, беше еден од најкреативните, диви, рок генијалци – англиски забавувач, оперски глас, завивачки музички бог. Опремен со еден од најјуначките гласови, создаваше прекрасна, привлечна музика која, речиси, веднаш го прескокнуваше врвот. Класичните албуми, како … Continue reading »