Фотографија на денот: Тоскана

Фотографија на денот: Тоскана

Тоскана е регион во централна Италија, се протега на неверојатни 23.000 квадратни километри и има популација од 3.8 милиони жители. Главен град е Фиренца, кој се смета за родно место на ренесансата и домаќин на многу влијателни личности од областа на историјата, уметноста и науката. Уживајте во погледот на лозови насади, долж овалните ридови прекриени со … Continue reading »