Дистописки град инспириран од браќата Грим

Дистописки град инспириран од браќата Грим

Доколку подобро обрнеме внимание, би забележале дека скоро секоја градба во наша непосредна близина раскажува своја приказна. Секоја има своја нарација за своето потекло, како и за причината поради која била изградена. Архитектот Томас Хилиер, заедно со својот партнер Паскал Бронер,го основале архитектонско студио „FleaFolly“ во Лондон, со цел да ја истражат улогата на нарацијата … Continue reading »
Серафинa

Серафинa

Оригинален наслов: Seraphina (2012) Автор: Rachel Hartman Жанр: Фантастика Јазик: англиски Дејствие Мојот однос со високата фантазија (фантазија за некој дру свет) и историската фикција, отсекогаш бил бурен. Тие се причините зошто подолго време размислував за препорака на овој дебитантски роман, за еден полу-змеј и едно полу-девојче. Но, темелното градење на еден фантастичен град и … Continue reading »