Големиот хотел – Будимпешта

Големиот хотел – Будимпешта

Оригинален наслов: The Grand Budapest Hotel Комедија | Драма 07 март 2014 (САД) Режија: Вес Андерсон Улоги: Едвард Нортон, Бил Мари, Овен Вилсон, Адриан Броди, Ралф Фајнс, Тилда Свинтон, Вилем Дефо, Харви Китл, Џејсон Шварцман, Том Вилкинсон Дејствие: The Grand Budapest Hotel, ги раскажува авантурите на Густав Х. – легендарен консиерж во познатиот европски хотел, во периодот меѓу двете војни. Зеро … Continue reading »