Тротоарска уметност

Тротоарска уметност

Во некои градови, уметниците ги претвораат улиците и тротоарите во фантастични уметнички дела. Овој тип на уметност се нарекува – тротоарска уметност. Дали некогаш сте забележале такво нешто? Бидејќи тротоарската уметност е по својата природа привремена (луѓето мораат да ги користат тротоарите и улиците), голем број уметници користат материјали за цртање кои лесно можат да … Continue reading »
Улици

Улици

Кога ќе ја чуете именката улица, булевар, Партизански Одреди, булвар Илинден, улица Македонија, што ли ви паѓа на памет? Дали можеби размислувате на сообраќај, автомобили, луѓе, светла, шеталишта, споменици и ред други работи? Улиците се поплочени делови од некоја населба, кои служат за слободно движење на луѓето и возилата. Улиците можат да бидат еднонасочни – доколку сообраќајот … Continue reading »