Поинаков, селски амбиент низ Обединетото Кралство – Дел 3

Поинаков, селски амбиент низ Обединетото Кралство – Дел 3

Со третиот дел завршува и ова наше патување низ кралските селца, кои говорат за долгата историја и традиција на Обединетото Кралство. За денес ни останаа следните места, кои се надеваме дека еден ден ќе имаме прилика да ги посетиме: 1. Долен Слотер името на ова село може да ви се чини вознемирувачко на прв поглед, … Continue reading »
Поинаков, селски амбиент низ Обединетото Кралство – Дел 1.

Поинаков, селски амбиент низ Обединетото Кралство – Дел 1.

Сакале или не, мора да признаеме дека Обединетото Кралство, освен своите светски познати метрополи, нуди и одличен селски туризам со малку поинаков шарм и амбиент од оној на кој сме навикнати на Балканот. Сепак станува збор за Кралство, зарем не? Во обид сме да направиме приоритетна листа на 10-те најубави и најшармантни села низ Кралството, … Continue reading »
РИМ – Уживање за сите сетила

РИМ – Уживање за сите сетила

нспиративен до бескрај,  убав до совршенство и нескротливо горд на својата историја, денешниот Рим или Вечниот Град шурим ги отвора портите за вac. Некогашниот центар на Римската империја, денес гордо сведочи за големината на своето постоење, притоа незаборавајќи ја важноста да се зачува традицијата. Каде и да погледнете, ќе помислите дека годините воопшто и не … Continue reading »