„Луѓе како нас“ – ден посветен на планинското трчање

„Луѓе како нас“ – ден посветен на планинското трчање

Со голема поддршка од  „Планинскиот филмски фестивал Ехо“, во соработка со здружението TREX и ПСД Макпетрол, на 4-ти Април се организира настан кој ќе биде целосно посветен на планинското трчање. Настанот ќе се одвива во кино Фросина во Младинскиот Културен Центар, со почеток од 18 часот и ќе биде одлична можност за промоција и подобро … Continue reading »
На колку начини можеме да трчаме?

На колку начини можеме да трчаме?

Врзете ги патиките! На денешниот час откриваме посебни видови на трки, кои вежбањата и тренинзите ги прават мошне авантуристички! Сакате ли да трчате? Некои луѓе обожаваат кратки, рекреативни трчања или пак долги трчања во свежите утра. Други пак толку уживаат во трчањето, што тоа станува нивно омилено хоби. Оние кои уживаат во трчање на долги … Continue reading »