Пјетрасанта – малата тосканска Атина

Пјетрасанта – малата тосканска Атина

Сте ја почуствувале ли некогаш потребата немо да шетате низ улиците на некој мал град и да сте со драга личност до вас, но да немате потреба од особена конверзација. Тоа се случува и на оние најзборлестите. Ве понесува сензибилноста, шармот и уникатноста, виорот на ветрот, сончевиот зрак зад секој агол. Вие сте во рајот. … Continue reading »
Фотографија на денот: Тоскана

Фотографија на денот: Тоскана

Тоскана е регион во централна Италија, се протега на неверојатни 23.000 квадратни километри и има популација од 3.8 милиони жители. Главен град е Фиренца, кој се смета за родно место на ренесансата и домаќин на многу влијателни личности од областа на историјата, уметноста и науката. Уживајте во погледот на лозови насади, долж овалните ридови прекриени со … Continue reading »