Крикет

Крикет

Дали знаете дека топката за крикет е направена од плута и волна, обложена со црвена кожа? Крикетот е игра која ја играат две екипи со по 11 члена. Екипите се менуваат во улога на удирачи и чувари на полето. Еден натпревар, понекогаш може да трае и пет дена. Во текот на секое коло, удирачката страна … Continue reading »
Зорбинг

Зорбинг

Сакате ли да шутирате топка? Дали некогаш сте набљудувале како топка се тркала надолу од високо брдо? Сте си замислиле ли како би било да се најдете во внатрешноста од таква топката додека таа се тркала? Верувале или не, благодарение на пронајдокот „зорбинг“, авантуристите можат да се забавуваат тркалајќи се во голема кугла направена од … Continue reading »