Заврши несекојдневно позитивниот Таксират 17! (фото галерија)

Заврши несекојдневно позитивниот Таксират 17! (фото галерија)

Со одржувањето на главната вечер, на 7-ми декември во Метрополис Арена во Скопје беше официјално затворено 17-тото издание на Таксират Фестивал, кој помина со одлична забава и во неверојатно позитивна атмосфера. Завршната прослава на Таксират 17, ја отвори групата Sabaton, а потоа фестивалот го одбележаа и настапите на Laibach, La Pegatina, 2Cellos, С.А.Ф. & Тони … Continue reading »
2CELLOS во Скопје: (фото галерија)

2CELLOS во Скопје: (фото галерија)

Вчерашниот настап на 2CELLOS, како дел од офф-програмата на 17-тото издание на Таксират, беше и првото гостување во Скопје на Хрватите кои го освоија светот. Настап: романтичен и возбудлив, со шармантна хемија и посебен хумор. Се додека не започна да се случува, можеби никој не помисли дека Лука Шулиќ и Стјепан Хаузер се рок ѕвезди. … Continue reading »
Рундек Карго Трио: Пат околу светот во два часа (фото галерија)

Рундек Карго Трио: Пат околу светот во два часа (фото галерија)

Интересно е колку пати еден вешт и искусен музичар е во состојба да го промени својот музички пристап, а во исто време да успеe да го задржи својот идентитет.  Дарко Рундек е одличен пример за уметник кому не му се доволни првите трошки од музичката креација, туку со секој нов албум, јасно се гледаат чекорите … Continue reading »