Време е за Таксират 15!

Време е за Таксират 15!

Петнаесеттиот по ред фестивал Таксират започнува за неколку часа. Сите музички групи се пристигнати, тонските проби се направени и се чека публиката. На ова јубилејно издание на фестивалот, го имаме следниот line up: Хала 1 (Main Stage): Bernays Propaganda Београдски Синдикат Dubioza kolektiv The Locos Majke The Exploited ЛОШИ ДЕЦА Хала 2 (Dance Stage): Dennis … Continue reading »
Борбата продолжува – Лоши деца го отвараат Таксират 15

Борбата продолжува – Лоши деца го отвараат Таксират 15

Жица: Чест е да свириш со The Exploited, еден од врвните панк бендови од таа генерација. Скопскиот панк бенд Лоши Деца, ќе ја има честа да го отвори 15-тото издание на Таксират, кое ќе се одржи на 28 декември (сабота), во Метрополис Арената во Скопје. Иако ги нема на официјалните плакати, сепак е сигурно – … Continue reading »