Стотројка го слави својот 23-ти роденден!

Стотројка го слави својот 23-ти роденден!

23 години искра светлина од мрачните лавиринти на МРТВ зрачи во етерот. 23 години во кои култното скопско радио станува носечкиот столб на домашната независна музичка сцена. Стотројка организира роденденска дружба во чест на истата. 1-ви мај 1991 година е денот кога Канал 103  ја започнува својата приказна. 23 години подоцна, 30 април 2014, со почеток од 18.00 часот, … Continue reading »
Jazz o’nicк Duo во живо на Канал 103

Jazz o’nicк Duo во живо на Канал 103

Недела. 23 февруари, 22 часот :::: Продолжува радио серијалот Ако никој не свири…во живо на Стотројка. Оваа недела, глувата соба на Канал 103 е резервирана за Џезоник Дуо. Тоа се Никола Дрвошанов на бас гитара и електроника и Јордан Колевски на труба. Басистот Никола Дрвошанов кон средината на 2011 година започнува со соло настапи под … Continue reading »
Тотално опуштање во живо на Канал 103

Тотално опуштање во живо на Канал 103

Недела, 22 декември, 22 часот Оваа недела во рамки на серијалот Ако никој не свири, во живо на Стотројка ќе настапат скопските рок ветерани Тотално опуштање. Бендот кој прославува 20 години постоење моментно го сочинуваат Марјан Китановски (вокал, гитара), Владимир Стојчевски (бас) и Ристо Јанковски (тапани).  Тотално опуштање се оформени есента 1993 година и се … Continue reading »
Поклон! во живо на Канал 103

Поклон! во живо на Канал 103

Недела, 1 декември, 22 часот Уште една концертна премиера во радио серијалот Ако никој не свири.. во живо на Стотројка. Оваа недела во глувата соба на Канал 103 ќе настапи новиот музички проект, насловен Поклон! Поклон! е креативна дружба на неколку музичари и уметници, веќе добро познати на македонската културна сцена: Владимир Лукаш (гитара); Вук … Continue reading »
Culture Development во живо на Стотројка

Culture Development во живо на Стотројка

Недела, 27 октомври, 22 часот. Во најновото продолжение на радио серијалот Ако никој не свири.. во живо на Стотројка, оваа недела во глувата соба на Канал 103 ќе свири младиот скопски бенд Culture Development. Culture Development постојат од декември 2011-та година. Членови на бендот се Алек Костенаров (вокал; бас гитара), Александар Макаловски (гитара; вокал) и … Continue reading »