Скриена уметност низ улиците на Германија

Скриена уметност низ улиците на Германија

Германското стрит-арт дуо Zebrating, се одлучи за еден поинаков агол на гледање во својата уметност – буквално. Нивните дела се нацртани на решетки од огради, мостови, капии, гаражи, а понекогаш на скали. Можат да се видат само од одреден агол. Уметноста е невидлива додека не застанете на вистинската точка од каде, ненадејно, делото излегува на … Continue reading »