Улици

Улици

Кога ќе ја чуете именката улица, булевар, Партизански Одреди, булвар Илинден, улица Македонија, што ли ви паѓа на памет? Дали можеби размислувате на сообраќај, автомобили, луѓе, светла, шеталишта, споменици и ред други работи? Улиците се поплочени делови од некоја населба, кои служат за слободно движење на луѓето и возилата. Улиците можат да бидат еднонасочни – доколку сообраќајот … Continue reading »