Може ли солената вода да замрзне?

Може ли солената вода да замрзне?

Кога доаѓа ладната зима, температурите опаѓаат и голем број потоци, реки и езера можат да се претворат во замрзнати површини по кои можеме да лизгаме! Но, што се случува со морињата и океаните? Доколку некогаш сте биле во можност да видите некое море или пак океан во зима, веројатно сте забележале дека тоа не замрзнува … Continue reading »