Скриените џинови низ дивината на Копенхаген

Скриените џинови низ дивината на Копенхаген

Се викам Томас Дамбо и сум дански уметник кој работи со рециклирани материјали. Во изминатите 3 години имам создадено 25 рециклирани скулптури низ светот, а неодамна и 6 скулптури на скриени џинови во мојот роден град, Копенхаген. Скулптурите се сместени во дел од моите омилени места низ градот – локации каде луѓето не одат многу често … Continue reading »