Фенер – Меѓународен фестивал за куклен театар

Фенер – Меѓународен фестивал за куклен театар

Овој викенд, 29 ноември – 1 декември, ќе се одржи вториот по ред Меѓународен фестивал за куклен театар – Фенер. Фестивал посветен на радоста на децата. Најавени се две прекрасни куклени претстави од далеку и една од домашна продукција. Во текот на трите фестивалски дена, од 16.30 до 18.30 часот, ќе бидат поставени и детски … Continue reading »
Анри Тулуз-Лотрек

Анри Тулуз-Лотрек

Анри Тулуз-Лотрек е француски сликар, мајстор на литографија и илустратор, кој со своите дела не носи во живописниот и драматичен живот на Париз, во доцните 1800-ти години, давајќи ни збирка возбудливи, елегантни и провокативни дела на модерниот живот на тогашните Парижани. Најтесно поврзан со симболистите, но со свој уникатен и препознатлив стил. Слика ликови од … Continue reading »