ФХ3Х во Капетан Америка: Зимски Војник

ФХ3Х во Капетан Америка: Зимски Војник

Оригинален наслов: Captain America: The Winter Soldier Акција | Авантура | Научна-фантастика 04 април 2014 (САД) Премиера на Капетан Америка еден ден пред Америка Вечерва (03 април), во киното Cineplexx ќе се одржи премиера на филмот Капетан Америка: Зимски Војник, еден ден пред американската премиера. ФХ3Х ги сретнуваме и во уште еден блокбастер на Марвел, како дел од тимот на … Continue reading »
ДРАГАН БЈЕЛОГРЛИЌ – УНИВЕРЗАЛЕН КВАЛИТЕТ ПОСЕДУВАМЕ СИТЕ, СЕКАДЕ

ДРАГАН БЈЕЛОГРЛИЌ – УНИВЕРЗАЛЕН КВАЛИТЕТ ПОСЕДУВАМЕ СИТЕ, СЕКАДЕ

„Во минатото, домашната кинематографија создаваше филмови кои ги интересираа и старите и младите и до пред некоја година, српските филмови беа многу попопуларни од странските. Но транзицијата, како да предодреди ние Србите, вие Македонците и Хрватите да не правиме наши филмови, туку да гледаме американски“. – Истакна режисерот Драган Бјелогрлиќ на премиерата на српскиот филм „Монтевидео, … Continue reading »
Поклон! во живо на Канал 103

Поклон! во живо на Канал 103

Недела, 1 декември, 22 часот Уште една концертна премиера во радио серијалот Ако никој не свири.. во живо на Стотројка. Оваа недела во глувата соба на Канал 103 ќе настапи новиот музички проект, насловен Поклон! Поклон! е креативна дружба на неколку музичари и уметници, веќе добро познати на македонската културна сцена: Владимир Лукаш (гитара); Вук … Continue reading »