„Немаме работа. Си садиме малко тутунче.“ –   предавање на д-р Миладина Монова

„Немаме работа. Си садиме малко тутунче.“ – предавање на д-р Миладина Монова

Центарот за истражување на национализмот и културата (ЦИНИК) го најавува предавањето на д-р Миладина Монова насловено: „Немаме работа. Си садиме малко тутунче: Економија на домаќинствата и ритуални прослави во македонски град.“ Предавањето ќе се одржи во кафе-книжарницата Магор, на 19 јули 2014, со почеток од 20 часот. Предавањето ќе биде на англиски јазик, без обезбеден превод. Оваа презентација ги … Continue reading »