„Немаме работа. Си садиме малко тутунче.“ –   предавање на д-р Миладина Монова

„Немаме работа. Си садиме малко тутунче.“ – предавање на д-р Миладина Монова

Центарот за истражување на национализмот и културата (ЦИНИК) го најавува предавањето на д-р Миладина Монова насловено: „Немаме работа. Си садиме малко тутунче: Економија на домаќинствата и ритуални прослави во македонски град.“ Предавањето ќе се одржи во кафе-книжарницата Магор, на 19 јули 2014, со почеток од 20 часот. Предавањето ќе биде на англиски јазик, без обезбеден превод. Оваа презентација ги … Continue reading »
„Опасности од компензација“ – предавање на Фабио Матиоли

„Опасности од компензација“ – предавање на Фабио Матиоли

Четврток, 22 мај 2014 со почеток во 20 часот, во бифето Галерија 7 во Старата скопска чаршија ќе се одржи предавање на Фабио Матиоли, на тема „Опасности од компензација“. Настанот е во организација на ЦИНИК – Центар за истражување на национализмот и културата . Како е возможно земјата која е рангирана како една од најсиромашните во … Continue reading »