Краков – круната на Полска

Краков – круната на Полска

Нашата денешна агенда не носи малку поисточно во Европа – во полскиот град Краков. Ова е град познат по своите бесценети историски споменици на културата и уметностa, но и поранешенен кралски, главен град на Полска, кој денес е еден од најатрактивните места на туристичката мапа на Европа. Краков традиционално е еден од водечките центри на … Continue reading »
РИМ – Уживање за сите сетила

РИМ – Уживање за сите сетила

нспиративен до бескрај,  убав до совршенство и нескротливо горд на својата историја, денешниот Рим или Вечниот Град шурим ги отвора портите за вac. Некогашниот центар на Римската империја, денес гордо сведочи за големината на своето постоење, притоа незаборавајќи ја важноста да се зачува традицијата. Каде и да погледнете, ќе помислите дека годините воопшто и не … Continue reading »