ЛЕГО и Војна на Ѕвездите низ фотографска приказна

ЛЕГО и Војна на Ѕвездите низ фотографска приказна

По премиерата на првиот филм од серијалот „Војна на Ѕвездите“ во мај, 1977 година, беа потребни шест месеци за тој да пристигне во Финска. Финскиот илустратор и дизајнер Веса Лехтимаки имал 10 години кога за прв пат го гледал на големото платно во историскиот театар Савој во Хелсинки. Тој вели дека двата најголеми моменти од неговото … Continue reading »