Концерт на скопскиот, панк-рок музички состав „Флукс“

Концерт на скопскиот, панк-рок музички состав „Флукс“

Скопскиот, панк-рок музички состав Флукс, веќе 20 години создава впечатливи и мелодични дела. Составот кој низ годините воопшто се нема променето, е следниот: Марко Пановски-вокал, Недан Пановски-Зајо-гитара, Мишко Чунихин-гитара, Влатко Чачоровски-Чоле-бас гитара, Слободан Хаџи Илиев-Данко-тапани. Познати по своите интензивни, понекогаш дури и лути текстови со загризувачки општествени коментари, но и по панкерската музичка слобода, Флукс, творат низ динамични и хармониски линии, посветени на социјално … Continue reading »
Борбата продолжува – Лоши деца го отвараат Таксират 15

Борбата продолжува – Лоши деца го отвараат Таксират 15

Жица: Чест е да свириш со The Exploited, еден од врвните панк бендови од таа генерација. Скопскиот панк бенд Лоши Деца, ќе ја има честа да го отвори 15-тото издание на Таксират, кое ќе се одржи на 28 декември (сабота), во Метрополис Арената во Скопје. Иако ги нема на официјалните плакати, сепак е сигурно – … Continue reading »